De residentie is gelegen in het uiterste zuiden van de Costa Brava in Cabo Roig. We zitten iets ten zuiden van Torrevieja en net boven de gekende Mar Menor. Vanuit de luchthaven bij de grootstand Alicante ben je op ongeveer 45 min rijden bij ons ter plaatse.

Wie aan Zuid-Spanje en de Costa Blanca denkt, denkt meteen aan de warmte en de zon! In de baai van Cabo Roig vind je een heus microklimaat, dankzij de Middellandse Zee en de Sierra Nevada is het er altijd aangenaam warm en natuurlijk droog! Hieronder vind je een een grafiek van een onafhankelijk instituut voor klimatologie:

Klimaat

 

De residentie is rustig gelegen, maar toch heel centraal gelegen als uitvalsbasis voor alle mogelijke activiteiten.

Het dichtste strand van Campoamor bevindt zich op slechts 1,2 km en heel makkelijk bereikbaar. Het is meteen ook zeer volledig met een gezellige strandbar, verhuur van comfortabele ligzetels, speelplein voor de kinderen en natuurlijk zand en zee. In tegenstelling tot de Belgische kust heb je hier echter een opeenvolging van kleine stranden in verschillende baaien: strand van Cabo Roig, Playa Flamenca, Playa de Palmares,… met elke zijn eigen karakter!

Na alle rust op het strand kan je langsheen de kust mooie wandelingen maken of kan je meer richting de verschillende badstadjes trekken voor wat winkels te gaan bekijken. Op slechts 5 min rijden van onze villa vind je meteen het mekka waar de vrouwenhartjes sneller gaan van slaan: La Zenia Boulevard.

Voor de sportievelingen zitten we hier eerst en vooral in het mekka van de beste golfterreinen van Europa. Op minder dan 10 min rijden heb je meteen keuze uit 4 verschillende courses and binnen 30 min rijden krijg je de keuze uit 18 verschillende courses. Voor de fietsers onder ons kan je hier heerlijk routes rijden langs de weg, maar de offroaders onder ons kunnen hier ook hun hartje ophalen op de MTB. Wil je het iets rustiger kan er ook gefietst worden langs de verschillende irrigatiekanalen en bevindt zich vlakbij heel veel natuurgebied voor een wandeling.

Van al dat sporten of winkelen krijg je natuurlijk ook wel wat honger en het aanbod eetgelegenheden kan tot ieders verbeelding spreken. In La Zenia vind je al heel wat, maar het aanbod is enorm als je even in de auto springt. Voor een gezellige BBQ of slaatje thuis zijn er verschillende grootwarenhuizen te vinden in de buurt en op 100m beschik je over een Aldi…

Naarmate wij hier onze weg beter leren kennen zal ik hier ook heel wat informatie verschaffen en in het huis vind je ook een uitgebreide informatiemap.